Често задавани въпроси

Често задавани въпроси – газов инжекцион

Защо газова уредба?

За да намалите наполовина разходите си за гориво!

Цената на газта е средно наполовина на тази на бензина, което позволява изплащането на газовата уредба за около 8-9 000 км.

 

Колко литра на 100 км. ще харчи колата с газова уредба?

В пари – наполовина!

В литри – от -3% до +10% в сравнение с бензина. С други думи, ако разхода на бензин е 8л./100 км., на газ не би надвишила 9л./ 100 км. на достъпна цена.

 

Намаля ли газта живота на двигателя?

Това е мит. Няма място за притеснения!

Горивото постъпва в двигателя в газообразна форма, не отмиват масото от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера. Това намалява износването и увеличава екплоатационния период на двигателя. Газта се смесва лесно с въздуха и цилиндрите се изпълват с еднородна смес, което позволява стабилната и тиха работа на двигателя без проблеми. Горивната смес изгаря почти напълно и не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи.

 

Има ли мощност кола след монтаж на газова уредба?

Запазете мощността на двигателя!

Последното поколение газови инжекциони (Agis, Bardolini, Lovato, Romano, Zanardi) предлагат многоточково впръскване на горивото с прецизирано дозиране, контролирано от газов компютър (ECU). Газовият компютър работи на принципа на бензиновия компютър и в синхрон с него. Това позволява достигане на 95% от можността на бензина, при работа на газ. Иначе казано – незабележима.

 

Опасна ли е газовата бутилката?

Още един мит. Безопасността е на първо място!

Всички компоненти на газовата уредба са придружени от необходимите сертификати за качество на изработката.

Бутилките се конструират и изпитват да издържат на условия сериозно надвишаващи всекидневната употреба. Всяка бутилка  се продава от производителя, придружена от сертификат за качество и преди пускането си на пазара е преминала редица тестове за якост и максимално налягане, както и ренгенова дефектоскопия на заварките. Съдовете са много по-здрави от резервоарите за бензин – това предполага много по-трудното им повреждане, включително при катастрофа на автомобила. Виж още…

Основна част, допринасяща за сигурността на газовата уредба e мултиклапанът (евросондата) с пет степенна защита.

 

Какво е евросонда?

Това е мултиклапан ( още: нивомер,сонда), отговарящ на определени изисквания за безопастност. Всички мултиклапани са оборудвани с:

скоростен клапан – спира потока на газта от бутилката към изпарителя при внезапно повишаване на дебита (например: прекъсване на тръбата);

клапан за високо налягане – позволява контролираното изпускане на части на газта при повишаване на налягането в бутилката (например при нагряване вследствие пожар);

електрически клапан – прекъсва притока на газ към предният дял на газовата уредба, когато автомобила е в покой или се движи на бензин;

– клапан, който след зареждане затваря входа на бутилката откъм зарядното устройство (при приключване на зареждането от бутилката към зарядното няма поток на газ).

 

Колко е гаранцията и какво покрива?

Всички уредби монтирани от сервиза получават от 2 (за Agis, Bardolini, King, Lovato и Zanardi) до 5 години (за Romano), или от 50 000 км. до 150 000 км., което събитие настъпи първо – гаранция, която покрива монтажа и всички компоненти. Гаранцията важи само при навременна смяна на газовите филтри (10 000 км.).

 

Колко време отнема монтажът на газов инжекцион?

От сутринта до следобеда. Обикновено практиката е: оставяте колата в сервиза сутринта преди 10ч. и ви се обаждаме следобед около 16 ч. да си я вземете с монтиран газов инжекцион и пълен набор от документи, необходими за безпроблемната експлоатация.

Разбира се винаги съобразяваме времето за приемане и издаване на автомобила с вашите възможности, дори и извън нашето работно време.

За повече информация се свържете с нас.